Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

teisipäev, 19. mai 2009

Ülevaade reaktsioonidest ND-le

LISA: LifeSiteNews ülevaade
LISA:
Insight Scoop ülevaade

Catholic World News
ülevaade reaktsioonidest pühapäevastele ND sündmustele.


Omalt poolt toon välja kokkuvõtte CWN ülevaates viidatud filosoof Ralph McInerny kommentaarist:
Ja nõnda ujutati Notre Dame'i preestrite ja kogu uhke rivi poolt ümbritsetud naeratav tseesar, pöial elu suhtes alla pööratud, üle väidetavalt katoliikliku aplausiga. Linnaku teises osas kogunesid ustavad katoliiklased ja saatsid taeva poole meeleparanduspalveid.

Teine väga tähelepanuväärne kommentaar on George Weigelilt, kes muuhulgas kirjutab:
Kirglikud debatid doktriini, identiteedi ja "osaduse" piiride üle on sajandeid olnud ameerika religioosse maastiku põhitoidus [...] Ent veel kunagi meie ajaloos pole Ühendriikide president oma avaliku funktsiooni täitmisel sekkunud sellistesse dispuutidesse poliitilise edu kindlustamiseks.

Kuni eilseni Notre Dame'i Ülikoolis.

[...]

Et kindlustada poliitilist edu, mille Obama oli saavutanud katoliiklastest hääletajate seas möödunud novembris, otsustas Ühendriikide president määratleda, mida tähendab olla tõeline katoliiklane 21. sajandi Ameerikas — mitte Fort Wayne-South Bendi piiskop, kes kurvastusega otustas loobuda Notre Dame'i promotsioonil osalemast; mitte ligi 80 piiskoppi, kes avalikult kritiseerisid Notre Dame'i otsust kutsuda president vastu võtma aunimetust; mitte Ühendriikide Katoliku Piiskoppide Konverents, mis eksplitsiitselt ja ühemõtteliselt juhendas katoliiklikke institutsioone mitte tegema seda, mida Notre Dame tegi. Tema, president Obama, lahendab aastakümneid kestnud katoliikluse-sisese kultuurisõja ühe poole kasuks — poole, mis oli toetanud tema kandidatuuri ja oli kulutanud tema administratsiooni ametisolekuaja esimesed kuud tema poliitika kaitsmiseks.

[...]

President Obama on, teadlikult või mitte, kuulutanud end ameerika katolitsismi priimaseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse