Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

reede, 12. juuni 2009

Leo XIII pühendusakt Pühimale Südamele

Isa Z tuletab meelde, et eile 110 aastat tagasi pühendas Leo XIII inimkonna Jeesuse Pühimale Südamele järgmiste sõnadega:
Magusaim Jeesus, inimkonna Lunastaja, vaata meie, alandlikult Sinu altari ette heitnute peale. Me kuulume Sulle ja tahame olla Sinu omandus; et aga olla Sinuga kindlamalt ühendatud, vaata, pühendab igaüks meist täna end vabalt Sinu Pühimale Südamele. Paljud ei ole Sind kunagi tundnud; samuti on paljud, põlates Su käske, Sind ära tõuganud. Halasta nende kõikide peale, halastavaim Jeesus, ja tõmba nad oma Pühimasse Südamesse. Ole Kuningas, oo Issand, mitte ainult ustavatele, kes pole Sind kunagi hüljanud, vaid ka kadunud lastele, kes on Su maha jätnud; anna, et nad naaseksid kiiresti oma Isakoju, et mitte surra armetusest ja näljast. Ole Kuningas neile, kes on petetud ekslikest arvamustest või keda lahkmeel eelmal hoiab ning kutsu nad tagasi tõe ja usu ühtsuse sadamasse, nii et peagi võiks olla vaid üks kari ja üks Karjane. Ole Sina Kuningaks kõigile neile, kes on siiani ebajumalakummardamise või islami pimeduses ja ära keeldu tõmbamast neid kõiki Jumala valgusse ja kuningriiki. Pööra oma halastuse silmad selle rahva laste poole, kes kord oli Sinu valitud rahvas: ammu kutsusid nad eneste peale Päästja Vere; laskugu See nüüd nende peale, kui lunastuse ja elu allikas. Anna, oo Issand, oma Kirikule kindlust vabaduses ja kaitses kahju eest; anna rahu ja korda kõigile rahvastele ning kaikugu maa poolusest pooluseni ühest hüüust: "Kiitus olgu Jumalikule Südamele, mis tõi meile pääste; temale olgu au ja austus igavesti." Aamen.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse