Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

kolmapäev, 3. juuni 2009

Kaaskirjast "Summorum Pontificumile"

Järgnev on lisaks "Summorum Pontificumi" kommentaarile. Oma kaaskirjas apostellikule kirjale motu proprio data "Summorum Pontificum" kirjutas paavst Benedictus XVI piiskoppide poole pöördudes:
Lõpetuseks, kallid vennad, tahan ma väga rõhutada, et need uued normid ei vähenda mingilgi moel teie autoriteeti ja vastutust, ei liturgia ega pastoraalse hoolitsuse vallas teie ustavate eest. Iga piiskop on tõesti oma piiskopkonnas liturgia moderaator.

Seega ei võeta midagi ära piiskoppide autoriteedist; teie ülesandeks jääb hoolitseda selle eest, et kõik toimuks rahus ja häirimatult. Kui peaks tekkima mingeid probleeme, mida kogudusepreester ei saa lahendada, saab kohalik ordinaarius alati sekkuda, ometi täielikus kooskõlas kõige sellega, mis on sätestatud motu proprio uutes normides.

Veelgi enam; ma kutsun teid, kallid vennad, saatma Pühale Toolile ülevaate oma kogemustest kolme aasta möödudes selle motu proprio jõustumisest. Kui ilmnevad tõeliselt olulised raskused, saame leida abinõud nende ületamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse