Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

pühapäev, 7. juuni 2009

Angelus Kolmainu Pühal 2005

2005. aasta Pühima Kolmainu Suurpühal kõneles paavst Benedictus pärast Angelust:

Täna tähistab liturgia Pühima Kolmainu Suurpüha, peaaegu selleks, et kriipsutada alla, et Paasamüsteeriumi valgusel saab täielikult ilmutatud universumi ja ajaloo keskpunkt: Jumal ise, igavene ja lõputu Armastus. Sõna, mis võtab kokku kogu ilmutuse, on järgmine: "Jumal on armastus" (1Jh 4,8;16); ja armastus on alati müsteerium, reaalsus, mis ületab mõistuse, ilma et satuks sellega vasturääkivusse, ning veelgi enam, ülendab selle võimalusi.

Jeesus ilmutas meile Jumala müsteeriumi: Tema, Poeg, andis meile tunda Isa, kes on Taevas, ja andis meile Püha Vaimu, Isa ja Poja Armastuse. Kristlik teoloogia võtab Jumala tõe kokku selles väljendis: ainult üks substants kolmes isikus. Jumal ei ole üksindus, vaid täiuslik osadus. Seepärast realiseerib inimene, Jumala kuju, end armastuses, mis on enese vaba and.

Me kontempleerime Jumala armastuse müsteeriumi, mida jagatakse ülimal moel Pühimas Armulauas, Kristuse Ihu ja Vere Sakramendis, mis esindab Tema lunastavat Ohvrit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse