Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

laupäev, 20. juuni 2009

Lühidalt LifeSiteNewsist

Mitu huvitavat lugu LifeSiteNewsist, millest siinkohal esitan vaid lühida sünopsise:
  • Hispaania piiskoppide konverents on avaldanud müriseva hukkamõistu uue seaduseelnõu suhtes, mis kõrvaldaks kõik kriminaalkaristused esimese 14 rasedusnädala jooksul sooritatud abortide puhul ja lubaks juba 16.-st eluaastast alates teha aborti vanemate teadmise ja nõusolekuta (tekst).
  • Poola võib peagi vastu võtta uue seaduse, mis sarnaneb Leedus sel nädalal vastu võetud seadusele, millega keelatakse meedial ja koolidel propageerida noorte arengule kahjulikke käitumisi, sh. vägivalda, enesetappu ja homoseksuaalsust (tekst).
  • Nigeeria Imo osariigi seadusandja hääletas 1. juunil häältega 13-1 maha eelnõu, mis oleks muutnud abordi selles pro-life osariigis seaduslikuks. "Reproduktiivsete õiguste eelnõu" tagasilükkamist nimetas Nigeeria ajaleht This Day “Imo kõrgemate kultuuriliste väärtuste võiduks uue globaalse lääne kultuurirevolutsiooni üle” (tekst).
  • “Miks on sekulaarses ühiskonnas üldse abielu institutsioon?” Sellise küsimuse püstitab David Novak, Toronto Ülikooli religiooniuuringute professor ja filosoofiaprofessor oma artiklis, mis on avaldatud Witherspoon Instituudi leheküljel. Novak väidab, et kui ühiskond ei saa aru, miks samasooliste “abielu” ei ole tõeline abielu, ähvardab seda abielu kui sellise kaotamise oht (tekst).
  • Poola üks suuremaid konservatiivseid päevalehti “Rzeczpospolita” on põhjustanud homoseksuaalsete rühmituse seas erutust kartuuni avaldamisega oma võrguväljaandes Fronda.pl. Pilapilt kujutab taustal kaht “abielluvat” meest, esiplaanil aga ütleb mees kitsele: “Ainult need härrased veel abielluvad ja siis on meie kord” (vt. pilti) (tekst).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse