Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

esmaspäev, 8. juuni 2009

L'Osservatore Romano selgitus

5. juunil selgitas L'Osservatore Romano oma positsiooni hiljuti segadusttekitanud küsimustes (viide CNS):

On kohane rõhutada, et kajastades Ühendriikide presidendi hiljutisi avaldusi ja initsiatiive, ei ole L'Osservatore Romano kindlasti kavatsenud väljendada heakskiitu tema positsioonidele eetiliselt olulistes küsimustes.

29. aprilli artikkel president Obama 100 esimese päeva kohta ütles tegelikult, et mistahes initsiatiiv tüviraku-uuringute vallas ei kõrvalda ‘põhjusi kriitikaks bioloogilise manipuleerimise vastuvõetamatute vormide osas, mis on vastuolus embrüo inimliku identiteediga.’

Ilmselgelt on Püha Tool ja L'Osservatore Romano olnud, on praegu ja saavad olema külg külje kõrval Ühendriikide piiskoppidega nende pühendumises inimelu puutumatuse heaks eksistentsi mistahes faasis.

Teistsugused tõlgendused on alusetud, eriti need, mis on tahtnud kasutada [meie] ajalehe artikleid, püüdes jätta muljet, et Ühendriikide episkopaadi õpetused abordi olemusliku vääruse kohta olid partisani-poliitika avaldus, mis väidetavalt erineb Püha Tooli strateegiast.

President Obama on näidanud end avatuna dialoogile ja Ühendriikide piiskopid on tervitanud seda võimalust positiivsel moel. Ent seda tehes on nad taas kinnitanud, ja täiesti õigesti, et selles dialoogis ei ole kunagi võimalik mingi kompromiss fundamentaalse õiguse osas elule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse