Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

neljapäev, 21. mai 2009

Skandaal Iiri Kirikus

Telegraph.co.uk (viide Holy Smoke):

Vastates [Iirimaal aset leidnud laste seksuaalse ärakasutamise] rapordile, ütles Inglismaa ja Walesi katoliiklaste uus juht [peapiiskop] Vincent Nichols [kes täna ametisse õnnistatakse] ITV Newsile: "See on väga rõhuv ja väga häiriv ja mu süda pöördub täna eelkõige nende inimeste poole, kes leiavad, et nüüd räägitakse nende lugu avalikult... Teiseks, ma mõtlen nendele inimestele religioossetest ordudest ja mõnedele Dublini vaimulikele, kes peavad vaatama näkku nendele faktidele oma minevikust, mida nad instinktiivselt ja üsna loomulikult ei tahaks näha.

See nõuab julgust ning samuti ei tohiks me unustada, et see tänane aruanne varjutab kõik hea, mida nad samuti tegid."

Vastates küsimusele, kas need, kes kasutasid laste kallal vägivalda ja neid kuritarvitasid, peaksid kandma karistust, ütles ta: "Jah, peaksid küll, ükskõik kui ammu see ka poleks juhtunud.

Siin maal on meil praegu väga kindel ja usaldusväärne koostöö-süsteem politsei ja sotsiaalhoolekandega, kes meid praegu hästi hindavad.

Nad teavad, et me oleme kindlad ja usaldusväärsed partnerid. Need, kes on neile pandud usaldust kuritarvitanud, tuleb panna avalikult vastutama."

Küsimusele, kas tuleks korraldada juriidiline korrakaitse protsess, vastas ta: "Jah, kindlasti. Kui rikkumised on sellised, mis seda nõuavad."

Küsimusele, miks kuritarvitamine näib olevat katoliku Kirikus valdavam kui teistes uskudes, vastas ta: "Iga kord, kui katoliku Kirikus leiab ase kasvõi üks kuritarvitamise juhtum, on see skandaal.

Ja mul on he meel, et see on skandaal. Ma oleksin väga mures, kui see poleks skandaal... Ma küll loodan, et selliseid asju enam ei juhtu, aga ma loodan, et nendesse ei suhtuta kunagi ükskõikselt."


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse