Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

kolmapäev, 6. mai 2009

Kongo piiskoppide avaldus paavsti toetuseks

Kongo Piiskoppide Konverents tegi avalduse (Zenit), tänades paavst Benedictus XVI tema lootuse sõnumi eest ja toetades tema seisukohta kondoomide sobimatusest AIDSi-vastases võitluses. Muu hulgas kirjutasid piiskopid:

[Kondoomide kasutamine] ei ole ainult eetiline korratus, vaid eelkõige tõestus seksuaalsuse trivialiseerumisest meie ühiskonnas.

Selle asemel, et haiguse levimist takistada ja isegi täielikku turvalisust tagamata, suurendab [kondoomide kasutamine] inimlikku isekust, halvendab probleemi ja julgustab inimesi laskma end ajendada oma seksuaalsetest instinktidest ning jätab seksuaalsuse ilma selle religioossest ja sümboolsest funktsioonist.

[. . .] Ainult vabadus, mis ei anna järele efemeersele kirelõõmale, inimese enese isekuse pimedusele ja hetke ärakasutamise türanniale, saab kaasa aidata inimese kujunemisele üllamaks ja vastutustundlikumaks oma tegudes, parema tuleviku ootuses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse