Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

neljapäev, 21. mai 2009

Pope2You

Seoses 24. mail tähistatava Ülemaailmse Kommunikatsioonipäevaga avas Paavstlik Sotsiaalse Kommunikatsiooni Nõukogu lehekülje Pope2You, koos FaceBooki, WikiCathi, iPodi ja YouTube'i rakendustega, viies keeles.

Ülemaailmse Kommunikatsioonipäeva tähistamiseks saadetud sõnumis kirjutab Benedictus XVI muuhulgas:
Soovi olla ühendatud ja suhtlemisinstinkti, mis on kaasaegses kultuuris nii ilmsed, saab kõige paremini mõista kui inimeste fundamentaalse ja püsiva püüdluse tänapäevast avaldumist püüelda enesest kaugemale ja otsida osadust teistega. Tõepoolest, ennast teistele avades rahuldame oma sügavaimat vajadust ja kasvame inimlikkuses. Armastus on, tegelikult, just see, milleks Looja meid on teinud. Loomulikult ei räägi ma mööduvast, pealiskaudsest suhtest; ma räägin tõelisest armastusest, mis on Jeesuse moraaliõpetuse südames: "Armasta Issandat kõigest oma südamest ja kõigest oma hingest ja kogu oma vaimuga ja kogu oma jõuga" (cf. Mk 12,30-31). Mõtiskledes selles valguses uute tehnoloogiate tähenduse üle on oluline keskenduda mitte ainult nende kaheldamatule suutlikkusele tugevdada kontakte inimeste vahel, vaid nende vahendusel ringlusse pandava sisu kvaliteedile. Ma julgustaksin kõiki hea tahtega inimesi, kes on tegevad kujunevas digitaalkommunikatsiooni keskkonnas, pühendama end austuse, dialoogi ja sõpruse kultuuri edendamisele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse