Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

laupäev, 9. mai 2009

Euroopa Parlament keeldus paavsti märkust hukka mõistmast

Matthew Hoffmani (LifeSiteNews.com) teatel lükkas Euroopa parlament häältega 253-199 tagasi paavst Benedictus XVI Aafrika-reisil tehtud kondoomi-vastaste märkuste hukkamõistmise meetme.

17. märtsil ütles paavst reporterile, kes oli küsinud AIDSi-ennetuse kohta, et "probleemi ei saa ületada kondoomide jagamisega. Vastupidi, nendega riskitakse probleemi suurendada."

Paavsti avaldused, mis on provotseerinud kriitikatormi ÜRO ametnikelt ja sellistelt perekonnavastastelt poliitikutelt nagu Tony Blair, leiavad üha rohkemate teadlaste toetust, kes on täheldanud HIV leviku määra tõusmist maades, kus rõhutakse kondoomide kasutamisele kaitsevahendina.

Euroopa maad kulutavad igal aastal miljoneid Eurosid Aafrika AIDSi-programmidele, mis sisaldavad kondoomide propageerimist ja jagamist, hoolimata kohaliku elanikonna moraalsele vastuseisule ja Ühinenud Rahvaste tunnistusele, et kondoomidel on 10% luhtumismäär.

Katoliku Kirik õpetab, et kunstlik sündivuskontroll on raske patt. Ta on korduvalt hukka mõistnud kontratseptiivide kasutamise ja kutsunud riike keelustama nende müümist ja levitamist.

Belgia parlament on Benedictuse märkused juba hukka mõistnud ja Hispaania Kongress kaalub vastavat meedet. Hispaania meetme autorid on väljendanud lootust, et Belgia seadusandlik initsiatiiv annab neile tuge; ent läbikukkumine Euroopa Parlamendis seab nende ürituse kahtluse alla.

Paavst Benedictus XVI toetuseks saad oma panuse anda leheküljel:

http://www.yes-for-benedict.eu/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse