Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

laupäev, 26. märts 2011

Seminar loomuseadusest

TÄIENDATUD 24.05.12
Kuulates eile Maarjamaa Haridusseltsi avakonverentsi ettekandeid ja küsimusi-vastuseid, mis nendega kaasnesid, tekkis mõte, et ehk oleks hea korraldada kevadepoole, enne suvevaheaega, väike seminaripäev loomuseaduse teemal. Kui selle blogi lugejate seas on huvilisi, võiksite huvist märku anda. Asjal oleks mõtet, kui leiduks neid, kes oleks valmis ette valmistama väiksed ettekanded näiteks mõningatest olulistest tekstidest, kus loomuseadust käsitletakse. Esimese hooga tulevad pähe järgmised tekstid:

Kas on huvilisi?

7 kommentaari:

  1. Siiani on oma osalemissoovist teada andnud kaks huvilist.

    VastaKustuta
  2. On lisandunud kolm, kokku siis viis.

    VastaKustuta
  3. Seitse huvilist.

    Mõned edasised mõtted seminari kohta:

    (1) Nüüd on juba kogunenud huvilistega mõeldav seminar läbi viia. Mõistan, et mitte kõigil ei ole võimalik ettekannet valmistada. Kes aga oleksid valmis läbi töötama mõne teksti, et seda siis ~pooletunnises ettekandes teistele tutvustada, nii et saaksime erinevaid ja loodetavasti üksteist täiendavaid vaatepunkte loomuseaduse käsitlusele? Ise võtaksin hää meelega püha Thomase teksti, aga olen valmis ka midagi muud võtma, kui keegi teine tahaks tingimata ise seda käsitleda. Tekstid ei pruugi muidugi piirduda Tabernaaklis osutatutega, need on rohkem igaks juhuks, kui kellelgi omalt poolt mõnda head allikat pakkuda pole.

    (2) Kujutan ette, et seminar võiks välja näha umbes nii, et saaks asja võtta pikemalt ette ühel nädalavahetuse päeval, mõni tund enne lõunat ja paar tundi pärast lõunat. Ettekanded (4-6) võiksid olla ~pooletunnisted, nende vahel samapalju aega aruteluks. Või teha paar ettekannet järjest ja siis pikem aeg aruteluks?

    (3) Päeva valimine on kindlasti raske, nagu ikka, aga piisavalt pikalt ette planeerides leiame ehk siiski kõigile sobiva aja. Kas mai lõpp või juuni algus tuleks kõne alla? Millised on ettepanekud?

    Jään ootama teie valikuid ja ettepanekuid.

    VastaKustuta
  4. Mai lõpp ja juuni algus on koolis kõige palavikulisem aeg. Kas juuni keskpaik oleks halvem aeg?

    VastaKustuta
  5. Jah, minu poolest sobib hästi. Loodan, et ka teistele.

    VastaKustuta
  6. Kuna pakutud nimekiri ei paista kedagi eriti inspireerivat :), siis osutan, et aadressil http://www.nlnrac.org/ võib leida veel käsitlusi.

    VastaKustuta
  7. Huvipuudusel jääb seminar ära :( või vähemalt lükkub edasi :).

    VastaKustuta

Kommentaarid modereeritakse