Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

esmaspäev, 19. aprill 2010

Veel "moraalsest paanikast"

Väljavõte veel ühest artiklist Massimo Introvingelt, mis avaldati Mercatornetis:

Miks kaevatakse 2010. aastal päev-päeva järel välja vanad ja sageli läbiuuritud juhtumid, rünnates alati paavsti? See on paradoksaalne, kui võtta arvesse suurt rangust antud teema osas nii toonase kardinal Ratzingeri kui praeguse paavst Benedictus XVI puhul. Moraali-ärimeestel, kes paanikat organiseerivad, on agenda, mis saab üha selgemaks ja mis ei seisne just laste kaitsmises. Praegu on aeg, mil nii Euroopas kui mujal tehakse poliitilisi, juriidilisi ja isegi elektoraalseid valikuid aborditableti RU-486 [mifepristoon], eutanaasia ja samasooliste liitude tunnustamise osas. Elu ja perekonna kaitseks kostab ainult paavsti ja Kiriku hääl. Teatud artiklite lugemine meedias näitab, et väga mõjuvõimsad lobby-rühmitused püüavad seda häält vaigistada halvima võimaliku laimuga -- mida on kahjuks kerge teha -- nimelt pedofiilia soodustamise või sallimise süüdistusega.

Need vähemal või rohkemal määral vabamüürlikud rühmitused näitavad tehnokraatia hukutavat jõudu, mille eest hoiatas Benedictus XVI ise oma entsüklikas Caritas in veritate, ja mille mõists hukka Johannes Paulus II oma sõnumis Ülemaailmse Rahupäeva puhul 1985. aastal. Nad hoiatasid "varjatud eesmärkide" eest – teiste kõrval, mida "esitatakse avalikult" –, mis on "suunatud kõikide rahvaste allutamisele režiimidele, milles Jumalat ei võeta arvesse".

See on tõeliselt pime tund. See tuletab meelde Itaalia 19. sajandi suure katoliikliku mõtleja Emiliano Avogadro della Motta (1798-1865) ettekuulutuse. Ta ennustas, et pärast sekulaarsete ideoloogiate poolt põhjustatud hävitustööd kerkib esile tõeline "deemonikummardamine", mis ründab perekonda ja tõest käsitust abielust. Sotsioloogilise tõe teadvustamine preestreid ja pedofiiliat hõlmava moraalse paanika kohta ei lahenda iseenesest probleeme ega peata lobby-rühmitusi. Kuid see on väike ja kohane tunnustus käesoleva paavsti suurusele ning Kirikule, mis on haavatud ja mida laimatakse, kuna nad ei kavatse vaikida elu ja perekonna teemadel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse