Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

laupäev, 4. juuni 2011

Mõtlemapanev lugu

Tjah, jälle üks mõtlemapanev lugu: http://www.proecclesia.com/page_newsflash.htm
'Tea kuda mede ainukesema katoliku kooliga lood on?

4 kommentaari:

  1. Mõtlemapanev tõesti. Ei tahaks olla konverentsi korraldajate nahas. Eriti paneb aga mõtlema see, et suurimaks ilmikutepoolseks paheks peetakse tähelepanu juhtimist probleemidele seoses kiriklike organisatsioonide tegevuse või tegematajätmistega ühes või teises piiskopkonnas. Kõik on lubatud, välja arvatud see, kui öeldakse avalikult välja, et miski on tõesti valesti - isegi siis, kui see on kõigile ilmne. OD käekiri näib olevat kõikjal ühetaoline.

    VastaKustuta
  2. Eks seal ole mitu aspekti. Esiteks, tõelised ja olulised probleemid, antud juhul katoliikliku hariduse vallas. Muidugi on neid, kes ei näe selles probleemi ja neid, kes tahaks igasuguse kriitika vaigistada. Aga antud konkreetsel juhul ei ole kardinal Burke'i äraütlemise puhul tegemist sellega, vaid teise aspektiga, nimelt sellega, kuidas nende probleemidega tegeldakse või täpsemalt, kuidas neid esitatakse. Nagu McLeod ka ise tunnistab, tehti konverentsi organiseerimisel viga, esitledes end vastanduvana piiskoppidele. On üsna selge, et Vatikani kõrge ametnik (või tegelikult mistahes piiskop väljastpoolt) ei saa sellisel konverentsil esinemist vastu võtta, avalikult end samuti vastandamata inglise&walesi piiskoppidele. Pealegi peavad nad nagunii oma avaliku tegevuse "võõras" piiskopkonnas eelnevalt kohaliku hierarhiga kooskõlastama.

    VastaKustuta
  3. Jah, Sul on õigus, probleem on olemas. Iseasi, kas seda ei saaks paremini lahendada, sest ilmselt on tegemist hea tahtega inimestega, kes peavad Kiriku administratsiooni soovimatuse tõttu seista katoliikliku identiteedi eest oma piiskopkonnas kõvasti kannatama.

    VastaKustuta
  4. Kui ikka head preestrid ütlevad, et käinuksid nad katoliku koolis, siis ei oleks nad kunagi preestriks saanud ja tõenäoliselt ei oleks nad enam katoliiklasedki, siis on midagi ikka väga-väga valesti... Õigemini on siis tegemist skandaaliga sõna kõige otsesemas tähenduses. Öelda sellises olukorras, et Kirikus ei ole mingeid probleeme, on lihtsalt naeruväärne.

    VastaKustuta

Kommentaarid modereeritakse