Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

esmaspäev, 25. oktoober 2010

TriaLogos 2010

Edastan Varro teate festivali TriaLogos kohta:
30. okt. kuni 3. nov. toimub TriaLogose 12. sessioon, mille raames leiavad aset mitmed silmapaistvad sündmused. Muusika poole pealt soovitan kõigile soojalt Venemaa folkloristi Sergei Starostini kontserti, mis toimub Niguliste kirikus pühapäeval, 31. okt. kell 18.00.

Akadeemilise sessiooni raames toimuvad mitmed väga huvitavad loengud. Suurepäraste lektorite seas on John Rao ja Michael Matt USA-st ning James Bogle ja Andrew Nash Inglismaalt. Julgen arvata, et TriaLogose näol on Eestis tegemist selgelt kõige olulisema kristlikku kultuuri käsitava intellektuaalse sündmusega aastas, mistõttu loodan väga, et leiate võimaluse panustada oma osavõtuga selle õnnestumisse. Oleks väga kahju, kui kui nii hea asi ebaõnnestuks üksnes seepärast, et kohalik kristlaskond ei pea seda oluliseks.

Kel muud võimalust ei ole (nt ei saa mõneks päevaks puhkust võtta, et loengutel osaleda), see võiks võtta kavva vähemalt prof John Rao loengud, mis räägivad hariduse mõtestamise dünaamikast Euroopa tsivilisatsioonis ning fundamentaalsetest probleemidest seonduvalt sellega, kuidas tänases kultuuris haridust mõistetakse. Loengud toimuvad esmaspäeval ja teisipäeval (1. ja 2. nov.) kell 17.15 ning kolmapäeval (3. nov.) kell 13.30.

Festivali kava leiate siit: http://www.trialogos.ee/index.php?id=4

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse