Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

neljapäev, 16. september 2010

Paavst Inglismaal

Täna algav paavsti visiit Ühendkuningriiki on ajanud kohalikud sekularistid tegajalgadele. Gardian avaldas 50 prominendi protestikirja paavsti visiidi vastu. Paavsti ja katoliikluse-vastaseid artikleid on ilmunud nagu seeni pärast sügisest vihma. Tolerantsuse-religiooni maski tagant avaneb vihkamise irratsionaalne lõust. Ometi on sellele sopa-voole vastandumas ka mõistuse hääli: vt. http://protectthepope.com ja http://www.catholicvoices.org.uk.

Teiselt poolt, nagu ennustas Phil Lawler, on seoses visiidiga intensiivistunud ka võitlus Newmani pärandi interpreteerimise eest. Oluliseks märgiks sellest võitlusest on Briti endise peaministri Tony Blairi avalehe-artikkel L'Osservatore Romanos, mille ingliskeelse teksti avaldas eile Rocco Palmo oma blogis. Liberaalse agendaga Blair rõhutab ootuspäraselt Newmani rõhuasetust südametunnistusele ja doktriini arengule, aga implikatsioonina kasutab ta seda enese ja oma Faith Foundationi tegevuse õigustamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse