Crux sancta sit mihi lux / Non draco sit mihi dux: Vade retro satana / Numquam suade mihi vana: Sunt mala quae libas / Ipse venena bibas
Hodie contritum est ab ea caput serpentis antiqui

teisipäev, 23. november 2010

Üleskutse solidaarsusele Kirikuga Iraagis

Kirkuki peapiiskop Msgr. Louis Sako saatis 20. novembril uudisteagentuuri AsiaNews kaudu üleskutse Itaalia ja kogu Lääne kristlastele, mitte jätta Iraagi kirikut üksi nende katsumuse tunnil. 21. novembril toimus Itaalias piiskoppide konverentsi üleskutsel palvepäev Iraagi kristlaste ja religioosse vabaduse eest, millega ühines ka paavst, väljendades oma toetust Iraagi kristlastele pühapäevase Angeluse järel. Ent 22. novembril tapeti Mosulis taas kaks kristlast (AsiaNews). Araabia-kristlased Pühal Maal on aga esitanud üleskutse kanoniseerida 31. oktoobri Baghdadi veresauna ohvrid. Järgneb tõlge Kirkuki peakiiskopi üleskutsest:
Meie rahvas Iraagis on täna tagakiusatud, teda ähvardatakse ja ta teeb läbi martüüriumi. 2005. aastast alates on tapetud 900 kristlast, nende seas viis preestrit ja Mosuli peapiiskop, rünnatud on 52 kirikut. Paljud perekonnad on olnud sunnitud lahkuma oma kodudest ja põgenema, et päästa oma lapsi ja oma kristlikku usku.

Me oleme valmis tegema kõike, et säilitada oma usku ja oma ustavust Kristusele. Me teame, et martüürium on meie Kiriku karisma. See annabki meile jõudu jääda ja vastu pidada.

Meie katsumus on raske ja näib pikk. Baghdadis 31. oktoobril Meie Pääste Jumalaema katedraalis asetleidnud veresaun on meid sügavalt vapustanud.

Me oleme kaotamas kannatust, aga mitte usku ja lootust. Me vajame oma Läänes elavate kristlike vendade ja õdede palveid, moraalset toetust ja sõprust. Nende toetuse ja solidaarsuseta tunneme end üksi ja isoleerituna. Ärge jätke meid üksi sellel katsumuse tunnil. Meie teekond saab jätkuda teie abil ja teie palvete toel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kommentaarid modereeritakse